ÉLes váltás – Technológiai fejlesztés a MÉSZI Szerviz 2011 Kft-nél

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében cégünk 14 500 000 Ft összegű támogatást nyert az “ÉLes váltás – Technológiai fejlesztés a MÉSZI Szerviz 2011 Kft-nél” című projekt megvalósítására.

A projekt megvalósításával a raktérhűtés és felépítménygyártás tevékenységünk technológiai fejlesztését céloztuk meg 1 db DENER SMART XL élhajlító berendezés beszerzésével. A tevékenység alapanyagául szolgáló saválló lemezek beszerzése jelenleg 2 helyen történik. A felépítmények megtervezését követően a lemezeket a felhasználási igényeknek megfelelően méretre kell vágatni, majd az élhajlításokat egy CNC vezérlésű szinkronizált hidraulikus élhajlító berendezéssel a megadott paraméterek alapján kell elvégezni. A túlméretes lemezek szállítása eleve problémás, ezért célszerű a beszerzés helyén méretre vágatni és ezt követően szállítani az élhajlításra. A méretre vágás megoldható a beszerzési helyeken, de az élhajlítással rengeteg problémánk adódott az elmúlt években. Többször előfordult már pontatlan hajlítás, ami a szereléskor derült ki és nehézségeket okozott.
A projekt keretében beszerzett élhajlító berendezés technológia fejlesztés és kapacitásbővítés eszköze is egyben. Ez nagyban megkönnyíti a műhelyben dolgozók munkáját, jelentős időmegtakarítást jelent a munkafolyamatban, másrészt ez a technológiai fejlesztés lett a cég kapacitásnövelésének az alapja.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01868

A projekt időtartama: 2020.10.01 – 2021.07.01.

Elnyert támogatás: 14 500 000 Ft

Támogatás mértéke: 64,795087%

Támogatás formája: visszatérítendő és adott feltételek mentén vissza nem térítendővé alakuló támogatás

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.